Известие

Collapse
No announcement yet.

след смяна на консумативи - няма същата динамика

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• след смяна на консумативи - няма същата динамика

Колеги, имам го това боксерче от скоро, верно, че е 1.3, но много му се кефя, щото е изключително запазено, затова го и взех, иначе се бях насочил към по-голяма кубатура.

Има нещо което ме озадачава, след като смених масла, ремъци, ролки и свещи, сякаш колата не върви като преди.
    Преди мисля, че по-бързо ускоряваше, особенно на по-високи обороти.
    Да не би да е от свещите,( DENSO са, обикновенни, Бобо ми ги препоръча), или нещо друго може да е.

Ако някой има идея, мола да я сподели.
    Тх!
    Alfa Romeo 146, boxer

Да не би да не е зацепен правилно ремъкът? При Бобо ли ги сменя?
    _______
    146 JTD - ex
    Renault Megane II 1.5 dci - ex

Nissan Qashkai 2.0 CVT - current

Comment

Не, сменях го в Итал Сервиз. Има ли начин да се разбере дали е правилно зацепен ? Или трябва на ново всичко ?
      Alfa Romeo 146, boxer

Comment

Ами най-добре се обади на Бобо
        _______
        146 JTD - ex
        Renault Megane II 1.5 dci - ex

Nissan Qashkai 2.0 CVT - current

Comment

А да те питам колко ти изязоха ремъците и ролките
          Lexus Is200
          Honda CBR 600 F4i

Comment

Вече не помня точно, но ми излязоха някаде 60-70, ремаци и 2 ролки
            Alfa Romeo 146, boxer

Comment

мерси
              Lexus Is200
              Honda CBR 600 F4i

Comment

Първоначално публикувано от J_I_V_K_O
                А да те питам колко ти изязоха ремъците и ролките
                всичко зависи от марката която купуваш....
                Мъри преди време беше казал за някъкви ролки по 20 кинта...
                аз си вземах от 55 и 75 лева....
                варианти много ... всичко зависи от джоба...

http://clubalfaromeo.com/forum/viewtopic.php?t=2521
                ето ти цял каталог
                ех. AR 166 FL 2.0 TS еx. AR 164 2.5 TD Super ex. AR 75 2.0 TS ex. AR 146 BOXER

Comment

и евентоално по-скъпите трябва да са по хубави или поне по пътя на логиката
                  Lexus Is200
                  Honda CBR 600 F4i

Comment

И аз имам същия проблем след смяната на всички консумативи не върви както преди какво ли не пробвах да я оправа колата 4-пъти зацепвах мотора и пак същото.... смених 4 вида свещи и няма разлика и сега съм решил да си зема DENSKO IRIDIUM да не е от тях но ме съмнява....
                    Alfa romeo 166 3.2 V6 241hp 2004г.
                    Lancia Thesis 2.4 JTD 150hp 2003г.

Comment

Колега BIzZkIt4o, зна4и да не си играя да презацепвам мотора и аз. Айде ако има ефект след като слобжиш тия свещи сподели
                      Alfa Romeo 146, boxer

Comment

Колеги, и аз така преди 1-2 години си мислех че нещо не е като хората след смяната на консумативите
                        е вярно, че са ни различни двигателите, но все пак.
                        Дадох на човек да покара колата (човек който имаше същата по това време, сега е с турбинка) и ми обясни че си върви идеално
                        Та си помислих, че или когато съм я купувал е имала разни добавки, за продажбата , или вече съм свикнал с по динамичната кола.
                        Е след това сменях свещи,чипове, хора ми разправяха, че ми е запушен катализатора(след като го няма ), чудесии, разлика няма голяма.
                        Та искам да ви кажа, че може и просто всичко да си е нормално. Човек лесно свиква с по - динамична кола, качате се на някоя друга марка със същия мотор и ще разберете .
                        146 ti rosso 96г.

Comment

Може да си прав да... но при мене беше много различно мотора ми беше зацепен по друг начин не беше на оригиналните белези ,беше на други правени от някой си сигурно стария собственик. Първо си мислех че е от белезите но върнах го мотора на старата центровка и пак същото си е щото аз като сменявах ремаците и ролките на фабричните си го направих... та сега със свещите ще пробвам да видя какво е положението ама са ми много 120 лв за свещи
                          А frantic може да погледнеш да ли е зацепен добре но божа работа и аз незнам кво да права вече...

Comment

Ще зема да направа едно клипче да кажат колегите с 1.6 боксер добре ли ускорява .. даже ако има някаде клипче да е правил някои нека каже ....

Comment

Първоначално публикувано от BIzZkIt4o
                              И аз имам същия проблем след смяната на всички консумативи не върви както преди какво ли не пробвах да я оправа колата 4-пъти зацепвах мотора и пак същото.... смених 4 вида свещи и няма разлика и сега съм решил да си зема DENSKO IRIDIUM да не е от тях но ме съмнява....
                              И като ги сложиш пак няма да върви,логично да не е в свещите проблема
                              RANGE ROVER / ALFA ROMEO SPIDER / ALFA ROMEO 145 1.9 jtd /YAMAHA 1200 /
                              0899832271 Сашо

Comment

Working...
                              X